14 Nisan 2014 Pazartesi

Ispanaklı Kiş

MALZEMELER (6 Kisilik)

Hamur için:
Ispanaklı Kiş

4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru toz maya
1 tatlı kaşığı şeker

Diğer malzemeler:

0,5 kg ıspanak yaprağı
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı konserve mısır
100 gr parmesan peyniri
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı yağ (tepsiyi yağlamak için)

Bir bardağın içerisinde kuru maya ve toz şekeri yarım su bardağı ılık su ile karıştırın. Maya kabarınca büyük bir kaba unu koyun ve ortasını havuz gibi açıp mayayı ilave edin.Yumuşak bir hamur olacak şekilde aldığı kadar ılık su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamurun ağzını kapatıp mayalanıncaya kadar bekleyin. Bu arada hamurun mayalanmasını beklerken diğer malzemelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Kiş

Domates ve biber salçasını bir fincan suda eriterek hamurun üzerine sürülebilecek kıvama getirin. Mayalanmış hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ince bir tabaka halinde yayın. Salçalı sosu hamurun üzerine sürün. Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün. İnce kıyılmış ve iyice ovulmuş soğan ile birlikte hamurun üzerine yayın. Mısırı ve peynirleri eşit bir şekilde tepsinin üzerine dağıtın. Şekil bozukluğu oluşturmayacak kadar üzerine bastırın. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız tepsiyi kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyerek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder