16 Nisan 2014 Çarşamba

Karnıyarık

Karnıyarık
MALZEME LİSTESİ (6 kişilik)

6 adet kemer patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
5 diş sarımsak
3 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
8-10 dal maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz

Az yağlı, patlıcanı kızartılmadan yapılmış, diyet yapanlar için son derece uygun ve çok hafif bir karnıyarık tarifi için hazırlanın. En az kızartılmış patlıcanla yapılanı kadar lezzetli olduğunu söylemek mümkün. Daha fazla sözü uzatmadan hazırlamaya koyulalım.
Saplarındaki fazla uzantıları aldığınız patlıcanları yıkadıktan sonra boylu boyunca bıçakla karnını yarın. Üzerlerine minik bir fırça ile yağ sürerek önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
Bu arada içini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Orta boy bir tavaya kıymayı koyun, kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu salmasını ve sonra da çekmesini sağlayın. Tam suyu çekildiğinde yağı ve ince doğranmış soğanı ekleyin. Birkaç dakika sonra da iki adet biberi ve sarımsakları ince doğrayarak ekleyin. Arada karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın.Salçayı ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika sonra iki adet kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesi ve karabiberi, tuzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp kısık ateşte beş dakika pişirin. Altını kapayıp ince doğranmış maydanozları ekleyerek yeniden karıştırın.
Karnıyarık

Fırından çıkardığınız ve gevşemiş patlıcanların karnını tepsinin içinde bir bıçak veya kaşık yardımıyla açın. Hazırladığınız içi paylaştırın.İnce ince dilimlediğiniz domates ve biberler ile süsleyin. Bir su bardağı su koyarak fırına sürün. Pişmesi için 200 derecede 45 dakika yeterli olacaktır.
Karnıyarık, lezzetli ve hafif bir yemek olarak artık emrinize amade. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder