Kabak Çitmesi |
6 adet orta boy kabak
1 adet iri boy soğan
3 adet kuru kırmızı biber (tercihe göre acı)
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 dal dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Pul biber
Kabakları yıkayıp oldukça küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince doğrayarak kapaklı, yayvan bir tencere içerisinde zeytinyağında hafifçe soteleyin. Salçayı ekleyerek birkaç tur daha çevirin ve kabakları ilave edin. İsteğinize bağlı olarak acı olanı da tercih edebileceğiniz kuru kırmızı biberleri küçük doğrayarak kabakların üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edip arada karıştırarak kapağı açık şekilde on dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısarak on dakika daha pişirin.
Yemeğiniz dinlenirken siz bir kabın içerisinde iki diş sarımsağı ezin. Yoğurdu hafifçe sulandırarak sarımsakla birlikte karıştırın.
Aşırı sıcaklığını kaybettikten sonra tabaklara alacağınız yemeğin üzerine yoğurdu ve isteğe bağlı olarak pul biber ve dereotunu ilave ederek servis yapın.
Lezzetli ve son derece sağlıklı olan bu yemek hafifliği ile özellikle diyet yapanlara son derece uygundur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder